szechenyi-2020-01-2020-11-27-00-13-41.png

Széchenyi 2020

Projekt: OMNIPACK Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter minőségi szolgáltatásainak fejlesztése
Kedvezményezett neve: DBH Project Management Kft.
Projektazonosító: GINOP-1.3.2-15-2016-00010
Szerződött támogatási összeg: 49 999 984 Ft
Támogatás mértéke: 65,91%
Projekt befejezési dátuma: 2020. január 31.
Projekt tartalma:
A DBH Projekt Management Kft., mint az Akkreditált Klaszter címmel rendelkező OMNIPACK Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter hivatalos klasztermenedzser szervezete az alábbi tevékenységeket valósította meg a Pénzügyminisztérium támogatásával:
  • megszereztük a nemzetközi klaszterminősítés ezüst fokozatát, amely eredményeként olyan nemzetközi fórumokon tudunk megjelenni, ahol korábban nem tudtunk és olyan nemzetközi konzorciumokhoz csatlakozhatunk, amelyek számára fontos a tagok minősítése.
  • piackutatásokat készíttettünk a romániai és szerbiai piacokról, azoknak a NICHE szegmenseknek a megtalálására, ahol megjelenhetnek a klasztertagok termékeikkel és
  • szolgáltatásaikkal. A klasztertagok részére versenytárselemzéssel és statisztikai adatokkal alátámasztott tanulmányok készültek a romániai és szerbiai üzleti lehetőségekről.
  • az elvégzett marketingkommunikációs tevékenységek az Omnipack Klaszter nemzetközi megjelenésének színvonalas és egységes marketing arculatának kialakítását célozták. A
  • munka során modern arculatot terveztünk, és a hatékony online marketingakciókat szerveztünk (AdWords kampány), illetve többnyelvű marketing eszközöket készítettünk és
  • elkészítettük a http://omnipack.hu oldal angol nyelvű oldalait.
  • egységes arculatú Omnipack standdal jelentünk meg 2 külföldi kiállításon és részt vettünk több nemzetközi üzletember találkozón.
  • az információtechnológiai fejlesztés eredményeként egységesebben tud a klaszter fellépni a beszerzésekben, fuvarszervezésben, gyártási kooperációban, így kedvezőbb feltételeket tud biztosítani a nemzetközi piacokon is. A szoftverek átfogóan optimalizálják az Omnipack stratégiai folyamatait. Az alapszoftver SQL adatbázison működik integrált megoldást nyújt. Az ügyfélkapcsolat-kezelés modul támogatja a szállítókkal és vevőkkel történő központi kapcsolattartást. A központosított beszerzés modul révén a klasztertagok kedvezőbb áron, jobb szállítási feltételekkel tudják megrendelni az alapanyagokat, árumennyiséget. A központosított fuvarszervezés modul biztosítja az árumozgatási, szállítási költségek optimalizálását. A központosított projektmenedzsment modul a klasztertagok részére folyamatos és naprakész információkat biztosít. A gyártási kooperációk központosítása modul a klasztertagok kooperációra használható eszközeinek egységes és központi nyilvántartásáért felel. A hardverek a legmodernebb termékekből állnak: Dell PowerEdge szerver 3.3GHz 16GB 2x2TB, HP ProBook 450 G5 notebook 15,6 FHD AG, Core i5-8250U, 4GB. A licence-k a hardverek legális beszerzését biztosítják: Windows server WinSvr Standard 2016 ROK 16 Core; Microsoft Windows 10 Pro 64 bit HU 1PK DVD OEM.
    A megvalósult projekt eredményeit ÖSSZEGEZVE egyrészt javult a klasztermenedzsment-szolgáltatások minősége (elnyertük az ezüst fokozatú klaszterminősítést, komplex IT fejlesztést valósítottunk meg), másrészt nemzetközi piaci megjelenésekhez és konkrét üzleti lehetőségekhez jutottak klaszter tagjai (a tagok külföldi kiállításokon és nemzetközi üzletember találkozókon vettek részt, piackutatások készültek Szerbiára és Romániára, széles spektrumot lefedő marketingkommunikációt végeztünk és új arculatot kapott a klaszter).
SmartCEPS - A DBH InnoHub a SmartCEPS konzorciumi partnere

A SmartCEPS online "okos" városértékelő eszköze ingyenesen nyújt elemzést és tanácsadást az önkormányzatok számára. A DBH InnoHub a SmartCEPS konzorciumi partnere.

Az Intelligens Városértékelő Platform és Szolgáltatás (Smart City Evaluation Platform and Service) alkalmazás segítségével az önkormányzatok okosabbá, fenntarthatóbbá és vonzóbbá tehetik városaikat a befektetők és az induló vállalkozások számára.

A SmartCEPS projekt célja olyan értékelési és tanácsadói eszköz fejlesztése az európai önkormányzatok számára, amely felméri, hogyan teljesítenek az „okos és fenntartható város" területén, hogyan járulnak hozzá a befektetés ösztönzéshez, a vállalkozói kedv fellendítéséhez.

A projekt az Eurostars-2 és az Európai Unió Horizon2020 kutatási és innovációs programjának társfinanszírozásából valósult meg.

A projektről további információt a SmartCEPS oldalán talál: https://smartceps.com/