Külföldi vállalatok Magyarországon

Klaudia Gáspár - november 25, 2022

Magyarország központi fekvése miatt ideális hely az uniós piacra való belépéshez, hiszen amellett, hogy Európa szívében található, kiváló infrastruktúrával, az egységes közösségi piachoz való hozzáféréssel és kiemelkedő üzleti lehetőségekkel rendelkezik a gyártás, a szolgáltatások és a logisztika számára. Emellett elmondható, hogy a magyar munkaerő jól képzett és viszonylag olcsó.

A földrajzi adottságokon túl a legtöbb befektető a kedvező adórendszer nyújtotta előnyök miatt választja az országot.

A társaságok jövedelme után fizetendő társasági adó mértéke Magyarországon a legalacsonyabb az Európai Unióban (9%). Ennek köszönhetően Magyarország a legversenyképesebb adórendszerrel rendelkező országok közé sorolható.

.

A kedvező társasági adó mellett számos uniós pályázati lehetőség is nyitva áll a vállalkozások előtt, amelyekkel vissza nem térítendő és részben visszatérítendő készpénztámogatások is igényelhetőek.

Általánosságban elmondható, hogy a jogi környezet befektetőbarát, és a külföldi befektetőket mindig szívesen látják.

Az említett okok mellett előnyös lehet még az ország befektetési célból a gyors és könnyű cégalapítási eljárás miatt is. Továbbá a külföldi befektetők uniós adószámot, valamint vízumot vagy tartózkodási engedélyt is kaphatnak rövid időn belül.

Szeretne vállalkozást indítani Magyarországon?

Forduljon hozzánk bizalommal, vagy olvassa el a további blogbejegyzéseinket:

Foreign-companies-in-Hungary
Megosztás