Folytatjuk a „Fenntarthatóságról egyszerűen” iskolai oktató programunkat

Hanjalka Csabai - szeptember 27, 2021

Az idei nyár elején kísérleti jelleggel indítottuk el azt a kampányt, amely iskolai alsó tagozatos diákok részére mutatta be, mit is jelent a fenntarthatóság a mindennapokban. Gyakorlati példákon keresztül ismerkedhettek meg a diákok a klímaváltozás, az ökológiai lábnyom, a vízgazdálkodás, valamint a hulladék problémáival.

Kísérleteket végezhettek lebomló szennyes-zacskóval, megkóstolhatták a búzakorpából készített ehető tányért, vagy éppen ‘bőrükön érezhették’ a luffatökből készült szivacsos kézmosást. A megtapasztaltakat hazavihették és otthon újra átbeszélhették mindazokat az életmódbeli változtatásokat, amelyek segítségével a természeti környezettel nagyobb harmóniában élhetnek.

A környezetvédelem és a klímaváltozás elleni fellépés nemcsak azt jelenti, hogy tudatosabban vásárolunk, tisztálkodunk, táplálkozunk, dolgozunk. A koronavírus okozta krízis egy soha vissza nem térő alkalom arra, hogy a teljes gazdaságot alakítsuk át úgy, hogy az ökológiai lábnyomokat és hatásokat a lehető legnagyobb mértékben csökkentjük.

A járványt követő ‘újrakezdés’ a DBH Csoport cégeinél közös nevező mentén indulhatott el a körforgásos modell fókuszba helyezésével. Ezt a küldetést legelőször a DBH Csoport zászlóshajója, a DBH Investment vállalta fel azzal, hogy egy új fenntarthatósági fejlődés alap létrehozása mellett döntött. Ezt követi a Csoport többi tagja, akik működésüket folyamatosan átvizsgálják, és környezetbarát megoldásokkal generálnak mélyreható változásokat.

A Csoport társadalmi felelősségvállalási programja részeként minden cégünk tevékeny részt vállal az oktatási programban nemcsak saját ‘termékeivel’, hanem rendelkezésre bocsátja partneri kapcsolatrendszerét is. Így még szélesebb kör állhat a kampány mögött, amelyet ősszel a Budapesti II. Kerület Pasaréti Szabó Lőrinc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium több osztályába is elviszünk, majd pedig újabb intézményeket keresünk fel.

A DBH fenntarthatóság irányába mutató missziója az, hogy megvalósítsa és ösztönözze a változást: a tudatosságtól kezdve, a kritikai szemléleten túl, különféle életmód-alternatívák elterjedéséig.

dbh-csr
Megosztás