A fenntarthatóságról egyszerűen

Hanjalka Csabai - június 23, 2021

A Budapest II. kerületi Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium 3. osztályába kapott meghívást Ihász Csilla, a DBH Investment pénzügyi vezetője. A felkérésnek az adott apropót, hogy az osztály a június hónapot a fenntarthatóság témájának szentelte, a DBH Investment pedig Kelet-Közép Európa első Fenntarthatósági Fejlődés Alapjának elindításán dolgozik. Így a közös téma mentén indulhatott el a jövőformálás Mártonné Szabó Ágota osztályfőnök vezetésével.

Az előadás során olyan témák kerültek szóba, mint vízlábnyom, körforgásos gazdaság, komposztálás vagy éppen a túlfogyasztás napja. A közel 20 kisdiák kísérletet végezhetett vízben lebomló csomagolóanyaggal. Megismerhette a bio-műanyagból készült lebomló poharakat, dobozokat, a komposztálás és újrahasznosítás különböző lépéseit. Nagy sikert aratott náluk a búzakorpából készült ehető tányér is. 

A bemutató célja az volt, hogy ráirányítsa figyelmüket a természet erőforrásait kímélő fogyasztásra: gyakorlati példákon keresztül láthatták, miként lehet a mindennapokban környezetbarát módon élni. Apró ajándékok segítették őket abban, hogy otthon újra felelevenítsék a hallottakat, és a környezettudatos fogyasztáshoz átbeszélt tippekkel a családon belül erősítsék vagy éppen indítsák el a változást.

A DBH Investment azt tervezi, hogy ősszel továbbviszi oktató programját és a fenntartható fejlődés szolgálatát az iskola több osztályában is folytatja. 

Az ő jövőjük, az ő földjük, a mi felelősségünk.

Megosztás