A Holland Követség és a DBH Investment összefogása a Körforgásos Gazdaságért

Hanjalka Csabai - március 16, 2021

A DBH Csoport mindig is büszkén tekintett holland gyökereire. Erre építve az elmúlt években sikeresen derített fel üzleti lehetőségeket és kötött össze hazai vállalkozásokat és projekteket holland partnerekkel, és teret adott magyarországi holland befektetéseknek. Ebben a proaktív közreműködő szerepében mindvégig szorosan együttműködött a budapesti Holland Nagykövetséggel. Ezért sem ért senkit nagy meglepetésként, amikor a holland nagykövet, René van Hell úr február végén a DBH központi irodájába látogatott.

A mostani találkozónak az adott apropót, hogy a DBH Csoport befektetésekkel foglalkozó üzletága, a DBH Investment, jelenleg egy új Fenntarthatósági Kockázati Tőkebefektetési Alap felállításán dolgozik. Az alap különlegessége, hogy befektetéseivel többek között a körforgásos gazdaságot veszi célba és olyan innovációkat karol fel, amelyek vállalatok működésének körforgásos átalakítását segíti. A téma a Holland Nagykövetség berkein belül is kiemelten kezelt, olyannyira, hogy ma már dedikált csapat segíti a körforgásos gazdaság vezető szereplőit és kutat a lehetőségek iránt a kelet-európai régióban.

A találkozó során a DBH Investment képviseletében Dr. Ürge László, igazgatósági tag bemutatta a készülő alapot, megalakításának miértjeit, és betekintést kínált kiválasztott projektekbe, amelyek mind a körforgásos gazdaság előmozdítását célozzák meg. Így előtérbe került az egyedülálló magyar technológián alapuló használt autógumi hulladék visszaforgatása petrolkémiai alapanyagokká, vagy éppen a mezőgazdasági termékekre és szerves hulladékra épülő biofinomító.

Mindkét projekt olyan konkrét lehetőséget kínál holland vállalkozásoknak, amelyekbe akár üzleti befektetőként, technológiai transzfer révén, vagy éppen piacbővítés terén partneri kapcsolatot létesíthetnek. Ezeket a projekteket a követség a különböző üzleti fórumain keresztül tovább hirdeti és ezzel segíti a két ország összekapcsolását olyan kiemelt globális témák mentén, mint például a körforgásos gazdaságra való átállás.

dbh-dutch-ambassad
Megosztás